Γλυκιά και αρωματική ομελέτα!

Breakfast o’clock!

Πρόκειται για την γλυκιά εκδοχή της ομελέτας, που πρέπει να δοκιμάσεις για πειστείς για το πόσο νόστιμη είναι!

ΥΛΙΚΑ (για 1 μερίδα)

  • 2 αυγά
  • Βανίλια σε σκόνη (στην άκρη του κουταλιού)
  • ¼ φλιτζανιού «ψιλές» σταφίδες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη ή 1 ακόμα κουταλάκι του γλυκού μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεστάνετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Μετά σπάστε και χτυπήστε πολύ καλά τ’ αυγά.
  3. Στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι καρύδας  που θα το χρησιμοποιήσετε αμέσως μετά. Ρίξτε το στο καυτό τηγάνι και μετά προσθέστε το μίγμα με τ’ αυγά.
  4. Όταν στερεοποιηθεί το μίγμα, αναποδογυρίστε το προσεκτικά με μία σπάτουλα.Αφήστε να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά τουλάχιστον για δύο λεπτά σε κάθε μεριά.

Extra tips

  1. Αφού απομακρύνετε την ομελέτα από τη φωτιά, μπορείτε να προσθέσετε κι άλλο μέλι αν δεν είναι τόσο γλυκιά για τα γούστα σας, έξτρα κανέλα, ψιλοκομμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, γιαούρτι ή ότι άλλο επιθυμείτε 😉
  2. Ρίξτε μια ολόκληρη βανίλια για να είστε σίγουροι πως θα καλυφθεί πλήρως την γεύση των αυγών, αν αυτή σας ενοχλεί!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Βρήκα την συνταγή στο εξής άρθρο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s