Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Pilates!

Τι είναι το Pilates;

Το Pilates είναι μία μέθοδος εκγύμνασης και συντήρησης καλής φυσικής κατάστασης! Στηρίζεται σε ένα σύστημα ασκήσεων διάτασης και ενδυνάμωσης  την οποία εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Ελληνογερμανικής καταγωγής Joseph Hubertus Pilates.

Τι κερδίζεις από το Pilates;

Με το Pilates το σώμα αλλάζει σημαντικά και αποκτάς μια λυγερόκορμη μορφή!Σου προσφέρει ενδυνάμωση, τόνωση μυών, καλή στάση σώματος και καλή ευλυγισία όπως και ισορροπία!

Οι ασκήσεις του Pilates είναι χωρισμένες σε επίπεδα, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση του ατόμου! Είναι ωφέλιμο τόσο για άτομα που δεν γυμνάζονται ή δεν τους αρέσουν τα όργανα γυμναστικής όσο και γι’αυτούς που γυμνάζονται χρόνια!Είναι επίσης για ένα φυσικό μέσο αποκατάστασης. Δεν προκαλεί τραυματισμούς, κάτι που καθιστά τη μέθοδο ως άριστο μέσo αποκατάστασης τραυματισμών και χρόνιων παθήσεων.

Πόσες θερμίδες καίει ένα άτομο σε μάθημα Pilates μιας ώρας;

Το Pilates καίει έναν συμπαθητικό αριθμό θερμίδων/ώρα. Ένα άτομο που ζυγίζει 75 κιλά στο αρχάριο επίπεδο θα κάψει έως και 180-250 kcal , στο μέσο επίπεδο έως και 350 kcal και στο προχωρημένο επίπετο έως και 420 kcal.

Βρες τα άρθρα-πηγές εδώ και εδώ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s