Ένα λαχταριστό γλυκό, με πολύ λίγες θερμίδες και φυσικά με ελάχιστη φόρτιση λίπους. Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως σταθεροποιεί το σάκχαρο αίματος και μειώνει την τάση για επιθυμία υπερκατανάλωσης γλυκού…Κατάλληλο για όσους προσπαθούν να χάσουν κιλά!
Σημαντικό σχόλιο: Η συνταγή μου είναι παραλλαγή μιας συνταγής με ζάχαρη και όχι μέλι!Εγώ το χρησιμοποίησα, θέλοντας να κάνω το γλυκό πιο υγιεινό! Η γεύση είναι γλυκιά χωρίς να λιγώνει, απλά το μίγμα βγήκε λιγότερο κολλώδες!Έτσι, ήταν δύσκολο να πλάσω στρογγυλά τρουφάκια! Όσοι/ες το επιθυμείτε δοκιμάστε με την ζάχαρη ή με κάποια μίξη ζάχαρης και μελιού!
ΥΛΙΚΑ
- 1/2kg καρότα
- 125g μέλι ( ή 250 g ζάχαρη)
- 100gr ινδοκάρυδο
- 1 1/2 βανίλιες
- 1 κουταλάκι γλυκού ξίσμα λεμονιού, λίγο ινδοκάρυδο για το γαρνίρισμα
- Χάρτινες μικρές βάσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα.
- Βράζουμε τα καρότα και το μέλι για 10 λεπτά, ενώ ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε να βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.Θέλουμε να έχει λίγο ζουμί.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Το πλάθουμε σε μπαλάκια τα οποία βουτάμε σε ινδοκάρυδο.
- Τα βάζουμε στα χαρτάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο. Βγαίνουν 25 περίπου μέτρια “τρουφάκια”.
Βρες την αρχική συνταγή εδώ