Χαιρετώ όσες και όσους διαβάζουν αυτό το post! Ελπίζω να αγαπάτε το λεμόνι, όχι μόνο πάνω στην μπριζόλα σας αλλά και στα γλυκά, καθώς το σημερινό post αφορά 2 εύκολες και γρήγορες συνταγές με κύριο συστατικό το λεμόνι!
Λεμονοκέικ στην κούπα ή αλλιώς lemon mug cake
ΥΛΙΚΑ
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού stevia (ή ζάχαρη κατά προτίμηση καστανή αν δεν έχετε stevia)
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι καρύδας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατέψτε το αυγό, το χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος και τη στεβιά μαζί σε ένα μικρό μπολ.
- Ανακατέψτε το αλεύρι καρύδας, τo baking powder και το αλάτι.
- Ρίξτε το μίγμα σε μια κούπα
- Βάλτε την κούπα στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό ή έως ότου τσιμπήσετε το κέικ με οδοντογλυφίδα στο κέντρο και βγει καθαρή
- Αφού κρυώσει λίγο και το αφαιρέσετε από την κούπα περιχύστε το με το lemon curd (το lemon curd να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμη και ζεστό)
Curd λεμόνι ή Lemon Curd
ΥΛΙΚΑ
- ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο φρέσκο λεμόνι
- ⅓ κούπας μέλι
- 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 6 κουταλιές έλαιο καρύδας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατέψτε μαζί το χυμό, το ξύσμα, το μέλι και τα αυγά σε μια κατσαρόλα. Μόλις ζεσταθεί το μίγμα, ρίξτε το λάδι καρύδας και μαγειρέψτε σε μέτρια χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι που το curf είναι αρκετά παχύ (η πρώτη φυσαλίδα εμφανίζεται στην επιφάνεια, περίπου 6-8 λεπτά)
- Καλύψτε το μπολ με το curd με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα
Καλή επιτυχία καλή απόλαυση!