Όταν οι λάτρεις της σοκολάτας, της μπανάνας και των γλυκών με λιγοστές θερμίδες ενώθηκαν, δημιουργήθηκε αυτή η γρήγορη, εύκολη και φθηνή συνταγή! Πρόκειται για μια απόλαυση χωρίς τύψεις!
ΥΛΙΚΑ
- 90 g αλεύρι ολικής αλέσεως ή απλό ή dinkel
- 2 κ.σ κακάο χωρίς ζάχαρη (10 g)
- 1/4 κουταλάκι μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 ώριμη μπανάνα, πολτοποιημένη (50g ή 1/4 φλιτζάνι)
- 80g μέλι
- 3 κουταλιές της σούπας (30 ml)λάδι καρύδας
- 2 βανίλιες
- 1/3 φλιτζάνι (60 g) κομματάκια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
- Το άλλο μισό της μπανάνας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, συνδυάστε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι, ανακατεύοντας καλά
- Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, χτυπήστε μαζί την μπανάνα, το μέλι, το λάδι καρύδας και τη βανίλια
- Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά, αναμειγνύοντας μέχρι να συνδυαστούν. Ρίξτε τα κομματάκια σοκολάτας (πήρα μια σοκολάτα με στέβια και έσπασα ένα μέρος της σε μικρά κομμάτια) και την υπόλοιπη μπανάνα σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε μια τελευταία φορά. Τοποθετήστε στο ψυγείο το μείγμα για να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 165°C και τοποθετήστε μία λαδόκολλα στο ταψί!Χρησιμοποιώντας μια στρογγυλή κουταλιά της σούπας, ρίξτε τη ζύμη στη λαδόκολλα και χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να σχηματίσετε το μπισκότο
- Ψήστε για 10-14 λεπτά, ανάλογα με την τελική υφή που θέλετε. Ο μικρότερος χρόνος ψησίματος θα έχει ως αποτέλεσμα ένα ελαφρώς μαλακότερο και πιο εύθραυστο μπισκότο.
- Αφαιρέστε τα cookies από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στη λαδόκολλα για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο για να στεγνώσουν τελείως.Αποθηκεύστε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για μια εβδομάδα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Βρες την αρχική δημοσίευση της συνταγής εδώ