Για να σπάσει το σερί των γλυκών συνταγών που ανεβάζω, σκέφτηκα να ανεβάσω αυτή την εύκολη και super οικονομική συνταγή των tater tots!
ΥΛΙΚΑ
- 3 πατάτες σχετικά μεγάλες
- 2 μεγάλα κολοκυθάκια, περίπου 2-3 φλιτζάνια κομμένα
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, συν λίγο ακόμα για topping
- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με κρύο νερό. Βράστε τις πατάτες για 20-30 λεπτά μέχρι να μπορείς να τις τσιμπάς με πιρούνι και να μεταφέρονται σε πιάτο (μην τις παραβράσετε)
- Στραγγίστε το νερό και αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν για να μπορείτε να τις χειριστείτε εύκολα (να είναι ακόμη ζεστές)
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Τρίψετε τις πατάτες στην μεγάλη πλευρά του τρίφτη και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίψτε και στύψτε τα κολοκυθάκια
- Βάλτε μια λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσετε.Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να σχηματίσετε μικρούς κυλίνδρους με το μείγμα. Χρησιμοποιήστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας ανά μπουκιά. Τοποθετήστε το ταψί στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά για να σταθεροποιηθούν. (το δοκίμασα χωρίς την κατάψυξη και ήτα οκ)
- Περάστε με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο τις μπουκιές και ρίξτε λίγο αλάτι από πάνω(προαιρετικά). Ψήστε τις μπουκιές μέχρι να ροδίσουν(περίπου 30-40 λεπτά).Σερβίρετε με μαγιονέζα-μουστάρδα, γιαούρτι-μουστάρδα, μουστάρδα, κέτσαπ ή ότι άλλο θέλετε.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Βρες την αρχική δημοσίευση της συνταγής εδώ