Μπουκιές κολοκυθιού-πατάτας (Tater tots) με μόνο 4 υλικά!

Για να σπάσει το σερί των γλυκών συνταγών που ανεβάζω, σκέφτηκα να ανεβάσω  αυτή την εύκολη και super οικονομική συνταγή των tater tots!

ΥΛΙΚΑ

  • 3 πατάτες σχετικά μεγάλες
  • 2 μεγάλα κολοκυθάκια, περίπου 2-3 φλιτζάνια κομμένα
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, συν λίγο ακόμα για topping
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με κρύο νερό. Βράστε  τις πατάτες για 20-30 λεπτά μέχρι να μπορείς να τις τσιμπάς με πιρούνι και να μεταφέρονται σε πιάτο (μην τις παραβράσετε)
  2. Στραγγίστε το νερό και αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν για να μπορείτε να τις χειριστείτε εύκολα (να είναι ακόμη ζεστές)
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Τρίψετε τις πατάτες στην μεγάλη πλευρά του τρίφτη και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίψτε και στύψτε τα κολοκυθάκια
  4. Βάλτε μια λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσετε.Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να σχηματίσετε μικρούς κυλίνδρους με το μείγμα. Χρησιμοποιήστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας ανά μπουκιά. Τοποθετήστε το ταψί στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά για να σταθεροποιηθούν. (το δοκίμασα χωρίς την κατάψυξη και ήτα οκ)
  5. Περάστε με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο τις μπουκιές και ρίξτε λίγο αλάτι από πάνω(προαιρετικά). Ψήστε τις μπουκιές μέχρι να ροδίσουν(περίπου 30-40 λεπτά).Σερβίρετε με μαγιονέζα-μουστάρδα, γιαούρτι-μουστάρδα, μουστάρδα, κέτσαπ ή ότι άλλο θέλετε.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Βρες την αρχική δημοσίευση της συνταγής εδώ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s