Καλημέρα σε όλες και όλους! Στο σημερινό post θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για pancakes, που φτιάχνω εδώ και 4 μέρες σερί! Πρόκειται για pancakes γεμάτα πρωτεΐνη και όχι κενές θερμίδες, που μπορείς να απολαύσεις χωρίς τύψεις! Η συνταγή είναι ιδανική για αυτούς που δεν τρώνε το αυγό βραστό ή τηγανιτό, επειδή δεν τους αρέσει η γεύση του.
ΥΛΙΚΑ( για 1 μερίδα)
- 2 αυγά
- 1 μπανάνα
- κανέλα( όση και αν θέλουμε, ίσως ”τραβάει” λίγο περισσότερο την γεύση του αυγού)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε την μπανάνα με ένα πιρούνι σε ένα μπολ
- Ρίχνουμε τα αυγά και τα ”χτυπάμε” για αναμιχθούν με την μπανάνα
- Ρίχνουμε κανέλα και ανακατεύουμε για να ενωθεί με το μείγμα. Το μείγμα είναι πολύ ρευστό και διαφέρει σημαντικά από κάθε άλλο χυλό για pancakes
- Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι( έχει ζεσταθεί στο μάτι) ρίχνουμε την μισή ποσότητα και περιμένουμε περίπου 1 λεπτό για να γυρίσουμε το pancake από την άλλη πλευρά! Όταν το γυρίσουμε, το αφήνουμε να ψηθεί για λιγότερο από ένα λεπτό
- Κάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ποσότητα του μείγματος
Σημείωση: Προσωπικά, ζεσταίνω το τηγανάκι έχοντας το μάτι στο 3 (το μάτι έχει τιμές από 0-3) και πριν ρίξω την πρώτη δόση το χαμηλώνω στο 2! Ωστόσο, όλες οι κουζίνες δεν είναι ίδιες!Το αφήνω πάνω σας!
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ και μη διστάσετε να αφήσετε ένα σχόλιο κάτω από το post για το αν δοκιμάσατε την συνταγή! Μπορείτε να ακολουθήσετε το blog μου μέσω email για να σας στέλνονται ειδοποιήσεις όταν ανεβάζω κάτι καινούργιο! Πλαίσιο για την καταχώρηση του email σας θα βρείτε στο τέλος του blog 🙂
Βρες την αρχική δημοσίευση της συνταγής εδώ
Αντί για κανέλα μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις rasberries, blueberries, cranberries (γενικά berries…). Και καλύπτουν την γεύση του αυγού και έχουν και μεγάλη θρεπτική αξία!
LikeLiked by 1 person