Κοιμάσαι σωστά; Χάνεις κιλά!

O ύπνος δεν αναπλάθει, μόνο, τον οργανισμό, αλλά ομαλοποιεί το σωματικό βάρος και επηρεάζει την κατανάλωση των θερμίδων. Αυτό επιβεβαιώνεται με επιστημονικές μελέτες!

Από τις μετρήσεις προέκυψε ότι η έλλειψη ύπνου αύξησε την ορμόνη της πείνας στο αίμα. Οι επιστήμονες συμπέραναν πως όταν υπάρχει έλλειψη ύπνου, είναι πιθανό να τρώμε περισσότερο, επειδή πεινάμε περισσότερο. Οι ειδικοί σχολιάζουν ότι ο ύπνος εμπλέκεται στην ισορροπία μεταξύ της ποσότητας θερμίδων που καταναλώνουμε και της ποσότητας που χρησιμοποιούμε με τη δραστηριότητα και τον μεταβολισμό.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει σειρά πρόσφατων μελετών, οι οποίες έγιναν στις ΗΠΑ. Δίνοντας ένα γενικό πλαίσιο στη σχέση μεταξύ ύπνου και μεταβολισμού, οι ειδικοί σημειώνουν ότι ο ανεπαρκής ύπνος επηρεάζει δυσμενώς τον μεταβολισμό των υδατανθράκων.

Αυξάνει τα επίπεδα του σακχάρου και της ινσουλίνης στο αίμα και μειώνει, επίσης, τα επίπεδα λεπτίνης, αυξάνοντας την όρεξη για γλυκά και μειώνει τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης, η οποία ρυθμίζει το ποσοστό λίπους!

Ο «χρυσός» κανόνας για απώλεια βάρους είναι «τρώμε λιγότερο, κινούμαστε περισσότερο και κοιμόμαστε σωστά». Για τη ρύθμιση του σωματικού βάρος, ιδανική ποσότητα ύπνου είναι οι επτά ώρες.

Πιο απλά..;

Η έλλειψη ύπνου συνδυάζεται με συχνές… επιδρομές στο ψυγείο!Ο χρόνος της βραδινής κατάκλισης σχετίζεται με την τακτικότητα των γευμάτων και άρα με την ποιότητα των τροφών, όπως προκύπτει από μελέτη Ιαπώνων ειδικών.

Βρες την πηγή του άρθρου εδώ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s