Τι προτείνουν να φας οι fitness experts μετά τη γυμναστική…;

 

Η σημερινή σου προπόνηση μόλις έφτασε στο τέλος της!Είμαι σίγουρη ότι θες να φας όλο το ψυγείο! Όμως τι έχει το σώμα σου ανάγκη να καταναλώσει μετά την προπόνηση;

Για να σε βοηθήσουμε, ρωτήθηκαν αρκετοί fitness experts και μας αποκάλυψαν τις 7 τροφές που επιλέγουν μετά την άσκηση! Επίσης,εξήγησαν γιατί αυτές είναι τόσο ωφέλιμες!

Σοκολάτα

Το να φας το γλυκό σου μετά από μια σκληρή προπόνηση είναι πολύ καλή ιδέα.  Η ιδανική «κατάχρηση» είναι η μαύρη σοκολάτα. Επιπλέον, θεωρείται πως η μαύρη σοκολάτα συμβάλει στις καλύτερες αθλητικές επιδόσεις!

Τυρί cottage

Εάν θέλεις κάτι νόστιμο με λίγες θερμίδες επέλεξε cottage cheese!Θα σου δώσει πολύ πρωτεΐνη (3 φορές περισσότερη από το γιαούρτι), θα σε χορτάσει και θα συμβάλει στη διατήρηση της μυικής μάζας σου!

Γλυκοπατάτα

Όταν γυμνάζεσαι, αδειάζουν λίγο ή πολύ οι αποθήκες γλυκόζης στον οργανισμό σου. Η γλυκοπατάτα  βοηθάει να ξαναγεμίσουν! Παράλληλα πρσοφέρει πλήθος αντιοξειδωτικών! Αν και περιέχει περισσότερα σάκχαρα από την απλή πατάτα είνα υψηλής διατροφική αξίας!

Αρακάς

Ο καταψυγμένος αρακάς για ένα γρήγορο φαγητό αν δεν έχεις φρέσκα λαχανικά στο σπίτι είναι ότι πρέπει! Περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης C και πρωτεΐνης, σε σύγκριση με άλλα λαχανικά, που σημαίνει πως θα σε χορτάσει για 3 περίπου ώρες! Δεν είναι τυχαίο που τα συμπληρώματα πρωτεΐνης περιέχουν πρωτεΐνη αρακά..

Σολωμός

Ο σολωμός είναι μία φοβερή τροφή, γεμάτη πρωτεΐνη και υψηλές ποσότητες ω3 λιπαρών οξέων, τα οποία συμβάλουν στη μείωση της φλεγμονής μετά την άσκηση! Ωστόσο μη το παρακάνεις καθώς κολυμπά σε νερά με βαρέα μέταλλα!

Αυγά

Με β ή υ τα αυγά είναι πηγή πρωτεΐνης και είνα  πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες όπως βιταμίνη A, B12, B2 και B5. Η πρωτεΐνη του αυγού έχει κορυφαία ποιότητα (ονομάζεται λευκωματίνη) και είναι ίδια με την κύρια πρωτεΐνη του αίματος μας!

Κουνουπίδι

Το κουνουπίδι βοηθάει πολύ στην καύση λίπους και είναι πλούσιο σε βιταμίνες!

Βρες την πηγή του άρθρου εδώ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s