Καλησπέρα σε όλους και όλες! Σήμερα σας παραθέτω μια συνταγή για μπάρες χωρίς ζάχαρη, που εκτός από νόστιμες είναι και πολύ οικονομικές! Να είστε σίγουροι και σίγουρεςμ ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συνταγές για μπάρες, που θα καλύψουν όλα τα γούστα!
ΥΛΙΚΑ για 8-10 μερίδες
- 2 ώριμες μπανάνες
- 480 γρ. πλήρες αγελαδινό γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. μέλι
- 200 γρ. βρώμη
- 160 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. κοφτή κανέλα
- 1 κ.σ. baking powder
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- μέλι
- φρέσκα φρούτα
- πεκάν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν πουρές.
- Προσθέτουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το μέλι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε ακόμα τη βρώμη, τα καρύδια, το αλάτι, την κανέλα, το baking powder, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί (20×30 εκ.), που έχουμε λαδώσει ή έχουμε βάλει λαδόκολλα και αφήνουμε για 30 λεπτά να σφίξει ή το βάζουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες, μέχρι η βρώμη να απορροφήσει μερικά από τα υγρά του μείγματος.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 35-45 λεπτά.
- Το αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει, το αφαιρούμε από το ταψί και το κόβουμε σε κομμάτια.
- Σερβίρουμε με έξτρα μέλι, φρέσκα φρούτα της επιλογής μας και πεκάν.
Καλή επιτύχια και καλή απόλαυση!
Βρες την αρχική συνταγή εδώ