Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους! Τα Χριστούγεννα με βρήκαν κοντά σε συγγενείς και φίλους και από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι δεν έλειπε αυτό το ακαταμάχητο βρώσιμο χριστουγεννιάτικο δέντρο! Εσείς μπορείτε να το ετοιμάσετε για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς ή όποια άλλη μέρα θέλετε.Οι καλεσμένοι σας σίγουρα θα εντυπωσιαστούν! Απολαύστε το βιντεάκι πριν συνεχίσετε την ανάγνωση.
Λίγα λόγια για την εκτέλεση της συνταγής:
Χρησιμοποίησα 2 φύλλα σφολιάτας της Χρυσής Ζύμης (τα ξεπάγωσα για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου), τα οποία είναι ορθογώνια και όχι τετράγωνα, αλλά το σχήμα του δέντρου δεν επηρεάστηκε. ‘Όσον αφορά την πραλίνα, χρησιμοποίησα την Πραλίνα Φουντουκιού με στέβια της Oscar (σίγουρα υπάρχει στον Μασούτη) ως πιο υγιεινή επιλογή. Αντί για αμύγδαλα έβαλα τριμμένο φουντούκι καθώς ταιριάζει περισσότερο με την πραλίνα! Οι ποσότητες για την πραλίνα και το φουντούκι αποφασίστηκαν με το μάτι. Βάλτε αρκετή πραλίνα, αλλά όχι τόσο ώστε να ξεχειλίζει υπερβολικά κατά το στριφογύρισμα των λωρίδων! Ψήστε στους 180 για 20 λεπτα! (όχι στους 220)
Μερικά στιγμιότυπα της εκτέλεσης:
Καλή απόλαυση και καλό υπόλοιπο εορτών!