Καλησπέρα μετά από πολύ καιρό!Σας αφήνω μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει!(Φυσικά του Άκη Πετρετζίκη!)
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. κανέλα
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
- φύλλα δυόσμου
- 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.
- Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας. Περνάμε με τον πλάστη για να ισιώσει η επιφάνεια της σφολιάτας.
- Απλώνουμε με ένα πινέλο το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της σφολιάτας με τη ζάχαρη και την κανέλα αφήνοντας 2 εκ. κενό στις άκρες.
- Πιέζουμε με τον πλάστη όλη την επιφάνεια για να κολλήσει καλά η ζάχαρη στη σφολιάτα μας.
- Τυλίγουμε από τη μεγάλη πλευρά, σε ρολό, μέχρι τη μέση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και από την άλλη πλευρά μέχρι να ενωθούν τα δύο ρολά στη μέση.
- Κόβουμε σε μικρά μπισκοτάκια 1 εκ. και τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για15-20 λεπτά.
- Σερβίρουμε με άχνη και φύλλα δυόσμου. Εναλλακτικά μπορούμε να τα βυθίσουμε σε κουβερτούρα και λευκή κουβερτούρα και να τα αφήσουμε να κρυώσουν.
Καλή απόλαυση!
Πηγή:Palmier του Άκη