Palmier-Γυαλάκια

Καλησπέρα μετά από πολύ καιρό!Σας αφήνω μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει!(Φυσικά του Άκη Πετρετζίκη!)

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. κανέλα

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • φύλλα δυόσμου
  • 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.
  • Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας. Περνάμε με τον πλάστη για να ισιώσει η επιφάνεια της σφολιάτας.
  • Απλώνουμε με ένα πινέλο το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της σφολιάτας με τη ζάχαρη και την κανέλα αφήνοντας 2 εκ. κενό στις άκρες.
  • Πιέζουμε με τον πλάστη όλη την επιφάνεια για να κολλήσει καλά η ζάχαρη στη σφολιάτα μας.
  • Τυλίγουμε από τη μεγάλη πλευρά, σε ρολό, μέχρι τη μέση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και από την άλλη πλευρά μέχρι να ενωθούν τα δύο ρολά στη μέση.
  • Κόβουμε σε μικρά μπισκοτάκια 1 εκ. και τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για15-20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με άχνη και φύλλα δυόσμου. Εναλλακτικά μπορούμε να τα βυθίσουμε σε κουβερτούρα και λευκή κουβερτούρα και να τα αφήσουμε να κρυώσουν.

Καλή απόλαυση!

Πηγή:Palmier του Άκη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s