Μαύρισαν οι μπανάνες σου; Ώρα να μάθεις να τις αξιοποιείς με τον πιο νόστιμο τρόπο! Φτιάξε την κρέμα μπανάνας και θα με θυμηθείς!
ΥΛΙΚΑ
- 3/4 cup λιωμένες μπανάνες με το πιρούνι (από 3 ώριμες μπανάνες ή 2 μεγάλες)
- 2 cup γάλα ελαφρύ (500ml)
- 2μιση κ.σ corn flour
- 1 κ.σ. στέβια (ή 1 κ.σ. ζάχαρη)
- 1 αυγό
- 1 πακέτο diet crackers (αν θέλετε ολικής άλεσης)
- κανέλα (προαιρετικά)
- Νιφάδες βρώμης (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το γάλα, το corn flour, το αυγό και τη στέβια
- Βάζετε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνετε το περιεχόμενο του μπολ.Καθώς το μίγμα ζεσταίνεται ρίχνετε τις λιωμένες μπανάνες
- Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα
- Απλώνετε σε ένα μικρό πιρέξ τα crackers
- Ρίχνετε από πάνω την κρέμα μπανάνας αφού την αφήσετε να κρυώσει για λίγο
- Αν θέλέτε τρίβετε από πάνω crackers, ρίχνετε νιφάδες βρώμης και κανέλα
- Τοποθετήστε την κρέμα στο ψυγείο και μόλις πήξει καλά (2-4 ώρες) απολαύστε χωρίς τύψεις
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Βρες την αρχική δημοσίευση της συνταγής εδώ